Щодо нових обмежувальних заходів на період карантину

Головна сторінка Новини Щодо нових обмежувальних заходів на період карантину

Шановні читачі! Як ви вже, напевно, знаєте, від 06.04.2020 року в Україні діють нові правила карантину.

Ось те, про що говорять найчастіше, і що турбує найбільше: забороняється перебувати у громадських місцях без маски чи респіратора. Вам може стати цікаво, яке місце є громадським? Юридичне визначення цього терміну можна прочитати у законі, котрий забороняє палити у громадських місцях. Говорячи простою мовою, це ті місця, де можуть збиратись люди: і парки, і сквери, лавочки на вулицях і в парках, тротуари та вулиці, зупинки громадського транспорту. Тобто фактично, це майже всі місця поза приватним житлом. Ви вийшли з квартири, опинилися в під’їзді, що також вважається громадським місцем, плюс підземні переходи, стадіони. Цей список не є вичерпним і зазвичай більш конкретно описується та затверджується місцевою владою.

Отже, якщо ви вже вийшли у справах, будь ласка, тримайте дистанцію. Також зверніть увагу, що відтепер забороняється пересуватися більше, ніж удвох. Проте це не стосується супроводу дітей у будь-якій кількості, а також службової необхідності.

Якщо ви віком молодше 16 років – насолоджуйтесь життям та пам’ятайте, що у громадських місцях на час карантину вас мають супроводжувати повнолітні.

Принаймні до 24 квітня всім доведеться відмовитись від прогулянок у парках, скверах, зонах відпочинку, лісопаркових та прибережних зонах. Але вам не забороняється вигулювати домашніх тварин, щоправда, тільки насамоті.

Також заборонено відвідувати спортивні і дитячі майданчики. Зважте, якщо ви забезпечите собі комфортні умови для занять спортом вдома – це стане у нагоді повсякчас.

Заборони стосуються також проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких беруть участь понад 10 осіб, крім заходів, які потрібні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.

Крім всього цього, перебуваючи на вулиці, потрібно мати із собою документи, що посвідчують особу.

Такі обмеження можуть здатися вкрай суворими, втім кожен має усвідомити власну відповідальність перед суспільством. Носієм вірусу може бути людина, котра наразі не має жодних симптомів хвороби.

Не залишайте вашої оселі без нагальної потреби, шановні читачі, та мийте руки з милом!