Не словом, а ділом: шість ізоляторів тимчасового тримання отримали засоби захисту від інфекційних захворювань

Головна сторінка Новини Не словом, а ділом: шість ізоляторів тимчасового тримання отримали засоби захисту від інфекційних захворювань

Громадянське суспільство усвідомлює всю складність ситуації, в якій опинились зараз працівники та затримані в ІТТ України. Зважаючи на реальну загрозу, що несе в собі пандемія COVID-19, Управлінню з дотримання прав людини НП України були передані засоби індивідуального захисту від інфекційних захворювань.

Попередньо експерти Української Фундації Правової Допомоги, Експертного Центру з Прав Людини та Управління дотримання прав людини Національної поліції України провели оцінку потреб шести ізоляторів тимчасового тримання, в яких запроваджується система Custody Records. Враховуючи отримані результати, Міжнародним фондом “Відродження” було прийнято рішення сприяти забезпеченню працівників та підопічних ІТТ приладами діагностики симптомів захворювань, індивідуальними засобами захисту органів дихання, шкіри та очей. Також була виявлена необхідність у наданні речовин для дезінфекції приміщень й антисептиків.

 

«Ми вдячні за своєчасну допомогу, надану працівникам ізоляторів тимчасового тримання! Засоби захисту від інфекційних захворювань конче необхідні зараз всім, хто, виконуючи свій обов’язок перед державою та громадянами, чи в силу певних обставин, в умовах пандемії мають бути в ІТТ. Національна поліція й Управління дотримання прав людини високо цінують вклад організацій громадянського суспільства у розвиток і поширення кращих практик забезпечення прав людини в діяльності поліції!» – коментуючи подію, зазначив начальник Управління дотримання прав людини Національної поліції Руслан Горяченко.

Такі спільні дії обумовлені бажанням знизити ризик розповсюдження COVID-19 серед працівників й осіб, які перебувають в ІТТ. Ми переконані, що, об’єднавши зусилля, робити світ кращим місцем стає простіше.

Надання допомоги стало можливим завдяки плідній співпраці Української Фундації Правової Допомоги із партнерами Експертного Центру з Прав Людини, Національної поліції України та за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Довідка: 

Відповідаючи на глобальні виклики пандемії COVID-19, у 2020-му році  Міжнародний фонд “Відродження” спільно з Європейським Союзом та Фундацією відкритого суспільства оголосив постійно діючий Конкурс “Людяність і взаємодопомога”. Його мета – підтримати громадські ініціативи, які спрямовані на посилення солідарності, самозарадності та взаємодопомоги в українському суспільстві під час пандемії COVID-19. Команда Фонду переконана, що солідарність, готовність до взаємодопомоги та людяність можуть подолати безпрецедентні виклики, що постають перед суспільством.