Хто може скористатись послугою адресної правової допомоги від системи БПД?

Головна сторінка Новини Хто може скористатись послугою адресної правової допомоги від системи БПД?

Коли людина не може прийти до юристів — юристи прийдуть до неї. Це про адресну правову допомогу — послугу, що впроваджена, щоб люди, котрі через стан здоров’я або життєві обставини не можуть звернутися до бюро чи консультаційного пункту, змогли поспілкуватися з юристом віч-на-віч.

Адресну безоплатну правову допомогу можна отримати за місцем проживання або перебування — у лікарнях, геріатричних пансіонатах, психоневрологічних інтернатах тощо.

Залишити заявку на отримання такої послуги можна за телефоном 0 800 213 103 або зателефонувати до найближчого бюро. Фахівці бюро фіксують контактну інформацію та повідомляють про дату і час можливого візиту.

Літні люди, що потребують сторонньої допомоги і мешкають у спеціальних закладах – геріатричних пансіонатах, психоневрологічних інтернатах тощо часто мають складнощі зі сприйняттям інформації через електронні засоби зв’язку, їм потрібне живе спілкування. Тож юристи системи БПД тримають звʼязок з персоналом цих закладів, щоб приїхати, коли виникає запит на правничу допомогу.

Так, підопічні Хмільницького територіального центру соціального обслуговування, що на Вінниччині, не мали змоги самостійно звернутись за правовою допомогою до бюро, тому передали прохання через соціального працівника про те, що вони перебувають в складній життєвій ситуації та потребують консультації юриста. Директор Козятинського місцевого центру Олександр Комар та завідувачка Хмільницького бюро Ганна Мариніч, відвідали клієнток у соціальній установі та надали відповіді на їх питання.

Більше про адресну допомогу та механізми її надання читайте на сайті Безоплатної правової допомоги.